23 października 2017 Imieniny: Edwarda, Marleny, Seweryna

zaścianek Babie Lato

Coś by się zjadło

Od 2001 rozszerzyliśmy naszą działalność świadcząc własne usługi cateringowe. 

Co do jakości jedzenia w ogóle nie dyskutujemy. Wszystko musi być świeże, przygotowane według najlepszych standardów sztuki kulinarnej. Obsługa jest grzeczna, utrzymuje czystość, na bieżąco sprząta ze stołów i teren.

Z naszego słownika wyrzuciliśmy tak często przez organizatorów używane słowa: żarcie, karma, pasza itp. U nas są: biesiady, posiłki, jedzenie, poczęstunek, śniadanie, obiad, kolacja, desery, przekąski, napoje, suchy prowiant a czasami i posiłek regeneracyjny.

Wśród podstawowych kryteriów współpracy zwracamy uwagę na to, żeby wydawanie potraw zaczynało się punktualnie z ustaloną godziną i aby jedzenia oraz napojów wystarczyło do końca imprezy. Z zamawiającym ustalamy harmonogram serwowania menu zgodnie z oczekiwaniami gości, tradycją firmy, scenariuszem merytorycznym imprezy. Precyzyjnie planujemy miejsca na grille, stoły, rollbary z napojami, miejsca do spożywania posiłków, aby w trakcie imprezy nie było kolejek, aby uczestnicy mieli czas na realizację programu, odpoczynek i w spokoju mogli nie tylko zaspokoić głód, ale także delektować się jedzeniem.

Specjalizujemy się w indywidualizowaniu zestawów menu. Na imprezy tematyczne przygotowujemy potrawy tradycyjne, regionalne, narodowe a także fantazyjne.

Szczególnie dbamy o dzieci. Mają one oddzielne menu serwowane w wydzielonych miejscach – blisko ich terenów zabaw. Rodzice nie muszą się martwić o posiłki dla dzieci. Opiekunki nie tylko realizują program merytoryczny, ale także zajmują sie karmieniem maluszków. Serwujemy potrawy ulubione przez dzieci, np. specjalność szkoły Harrego Pottera - fasolki o różnych smakach.

Panie mogą jeść potrawy tłuste, ciężkostrawne, „idące w biodra”, ale znajdą też coś innego – równie smaczne ale bezpieczne dla sylwetki.

Panom wytyczamy ścieżki do grilla z mięsem, drobiem czy ryb choć obserwujemy, że coraz częściej sięgają po potrawy adresowane dla pań a nawet „karmią się”  z dziećmi.

Wegetarianie zawsze znajdą coś dla siebie.

Cena cateringu zależy od ilości osób (ilu jest dorosłych, ile dzieci) i charakteru imprezy (szkolenie, piknik, tylko przy ognisku). Może to być od 60 zł do 170 zł/osobę.

Oto wybrane przykłady z naszego menu: Biesiada, Niezła Biesiada, Wielka Biesiada

powrót